Wysłany: Wto 15 Wrz, 09 09:08 Czy istnieją projekty dróg położonych na naszym osiedlu?
Witam,
Tak jak w temacie - czy ktoś wie coś na temat projektów dróg na naszym osiedlu? Chodzi mi o informacje takie jak rzędne drogi (na jakiej wysokości będzie w przyszłości przebiegała określona droga). Przede wszystkim potrzebne jest to do określenia wysokości na jakiej będzie zaprojektowany/wybudowany parter domu. Gmina nic nie wie, bo to prywatny teren. Z punktu widzenia gminy drogi są wytyczone w planie zagospodarowania przestrzennego (brak w nim szczegółowych informacji) i tyle...
Reflex, nie strasz... nie chcę wiaduktu przed moim domem...
Ale pytanie mi się podoba... Wskazówka - gestorzy mediów, prąd, woda, gaz, budując infrastrukturę musieli się trzymać rzędnych. Spróbuj tam Tomku
Drugi trop to starostwo, mają mapy każdej działki, z tamtąd geodeci biorą wytyczne i mapy, jeśli nie wiesz jak do tego dotrzeć, najlepiej porozmawiac z geodetą...
_________________ Pozdrawiam
Dynamite (na błoto to nie działa)
Spróbuj też dowiedzieć się czegoś w Wydziale Inwestycji i Ochrony Srodowiska w naszej gminie. Wiem, ze mają w systemie mapy, również interesującego Cię terenu.
- Gmina nie ma projektów dróg, bo drogi nie są gminne.
- Właściciele dróg nie mają projektów (dzwoniłem) - nie były przygotowywane dla obszaru na którym jest moja działka (północno-wschodnia część osiedla).
- Gestorzy mediów (dzwoniłem do TP KOM) bazują na rzędnych terenu.
Więc w zasadzie z tego wynika, ze trzeba faktycznie w miarę możliwości przewidzieć poziom przyszłej drogi ("na oko") i względem niego projektować. Gdyby ktoś więcej wiedział/miał jakieś rady to chętnie skorzystam.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum