Wysłany: Pią 11 Sty, 08 19:29 Drogi dojazdowe do posesji
Mam pytanko. Może ktoś wie jak na dzień dzisiejszy przedstawia się sprawa dróg z płyt? Z panami Z/B nie mozna się dogadać ( jak głuchy z niemową). A przecież trzeba dojeżdżać do domu. Jak sobie radzą Ci, którzy już mieszkają?
To fakt, wtedy świadomość problemu była adekwatna do liczby zainteresowanych.
Teraz większa moc - trzeba działać bo czas płynie, a drogi się same nie zrobią.
Właścicielami dróg są ZiB a sposób utwardzeń został opracowany w planie zagosodarowania, który został uchwalony przez Gminę, więc chowanie przez nią głowy w piasek jest nie fair w stosunku do wszystkich, którzy na tej podstawie dokonali często życiowego wyboru.
Jestem za tym, żeby naciskać na gminę wykorzystując każdy sposób do nagłośnienia tej sprawy.
_________________ Pozdrawiam
Dynamite (na błoto to nie działa)
Sprawa dróg będzie się ciągnęła jeszcze długie lata, bo nikt nie ma interesu aby powstały, oprócz mieszkańców. Jeśli nie zaczniemy działać razem nic się nie wydarzy. Paladu - forumowicz złożył chyba w październiku pismo do Gminy w sprawie przejęcia przez nią dróg. Paladu milczy , sprawa ucichła, nie wiadomo co sie dzieje.
Uważam,że wszyscy zainteresowani powinny sie spotkać i ustalić jakiś PLAN DZIAŁANIA.
uważam, że należałoby działać wielowątkowo: nagłaśniać sprawę, "bombardować" gminę itp
Ale trzeba sie spotkać żeby zorientować sie jakimi każdy z nas dysponuje możliwościami
Czy ktoś może mi powiedzieć czy Stowarzyszenie działa i jak można skontaktować się z osobami odpowiedzialnymi?
monika
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Możesz załączać pliki na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum